Vuonna 1998 kookoksen suosio nousi niin suureksi, että sen raaka-aineesta tuli pulaa. Koska ruukutusmultaseosten ja substraattien johtavat valmistajat eivät enää voineet jättää tätä valmistetta huomioimatta, ne alkoivat käyttää uusien lähteiden raaka-ainetta laadusta välittämättä.

Riskialttiita laatueroja COCO-substraatissa

Tästä seurasi huomattavia vahinkoja satokasveille, erityisesti Ranskassa ja Alankomaissa. Turvatakseen raaka-aineensa saannin ja estääkseen viivästykset sen toimituksessa CANNA investoi huomattavia summia merentakaiseen paikalliseen tuotantoon. Kontrolloitua varastointia varten rakennettiin konkreettisesti bunkkereita, tuotantoa koneellistettiin ja valittujen tuottajien kanssa allekirjoitettiin sopimukset.

Edut: kontrolloitu toimitus ja ihannekoko (0,5 tuuman [n. 13 mm] seulonta), sadonkorjuu ilman kosketusta multaan ja kontrolloitu kypsennys/kompostointi. Näiden ponnistelujen tuloksena on hyönteis-, siemen-, rikkakasvi- ja tautivapaa, alankomaalaisella RHP-standardilla ensimmäisenä palkittu valmiste.

Image
COCO Quality

Enemmän kuin CANNA RHP -laatumerkki

Substraatteja ja raaka-aineita valvova RHP-säätiö (Substraattilaatumerkki) on Alankomaiden ruukutusmultasektorilla jo käsite. R.H.P.-tarkastus ei rajoitu valmiiseen tuotteeseen vaan kattaa myös raaka-aineiden hankinnan ja prosessoinnin, jonka lopputulos löytyy CANNA Coco Professional Plus -valmisteen 50 litran säkistä. RHP-laatumerkki on osa maatalouden eurooppalaisen sertifiointielimen (ECAS) sertifiointipakettia. ECAS valvoo kaikkia CANNA-valmisteita "intialaisesta tehtaasta loppukäyttäjälle", näin se haluaa varmistua, että kaikki CANNA COCO -substraatin sertifioinnille asetetut vaatimukset täyttyvät.

Image
COCO Quality

RHP-valmisteet täyttävät tiukimmatkin kemikaaleja ja fyysistä olomuotoa koskevat vaatimukset eikä niissä ole rikkakasveja eikä taudinaiheuttajia. RHP-standardin vaatimukset voi täyttää kahdella tapaa; joko kookoksen höyrysteriloinnilla tai valmistusmenetelmän täydellisellä valvonnalla. Höyrysteriloinnin haittapuolena on, että se ei pysty luonnollisella tavalla suojaamaan viljakasveja vahingollisia homeita, kuten pythiumia, vastaan. Höyryttäminen myös muuntaa hyödyllisen nitraattitypen kasville myrkylliseksi nitraattitypeksi. CANNA onkin päättänyt pidättäytyä höyrysteriloimasta kookostaan. Puskurointimenetelmällämme voimme "esiohjelmoida" alustan tiettyyn ikävaiheeseen. Tämän ansiosta saat aina yhtenäisen, korkealaatuisen materiaalin.

Image
COCO Quality

Ympäristöystävällinen ja ammattimainen!

CANNA COCO on 100-prosenttisesti luonnonmateriaaleista tehty kasvu- ja kukinta-alusta, joka vuosien kuluessa on jo todistanut laadukkuutensa. Hollantilainen kookospioneeri CANNA on ollut merkittävä tekijä vahvistamassa kookokselle sen nykyistä asemaa puutarhaviljelyssä. CANNA COCO ei ole ainoastaan korkealaatuinen vaan myös ympäristön huomioon ottava valmiste. Vuosien ajan tämä raaka-aine katsottiin jätteeksi, ja Intian ja Sri Lankan maaseudulle ilmestyi valtavia, tästä hyödyttömästä materiaalista koostuvia "kookosvuoria". Biologisten kompostointimenetelmien kehittyminen teki "jätteestä" kuitenkin korkealaatuisen valmisteen. Tämä innovaatio oli, ja on yhä, Intiassa ja Sri Lankassa merkittävä paikallisen elinkeinoelämän piristäjä ja ylläpitäjä. Kaikki tämä yhdessä CANNA COCO -valmisteen ainutlaatuisten kasvua lisäävien ominaisuuksien kanssa tekevät siitä sekä tämän hetken, että tulevaisuuden viljelyalustan!

Hollannin johtava ruokatavarakauppias myy COCO-alustalla viljeltyjä vihanneksia

Hartman BV on Alankomaiden suurin vihannesviljelijä, sen viljelyala on 21 ha. Albert Heijn (emoyhtiö -AHOLD) on ollut yhtiön asiakas jo 20 vuotta.

Willem Hartman kasvattaa kaikkia kurkkulajikkeita, paprikoita ja tomaatteja sekä monia sen myymälän hyllyistä löytyviä eksoottisia vihanneksia. Lukuisten luonnonmukaisilla substraateilla suoritettujen monivuotisten kokeitten jälkeen Hartman valitsi kookossubstraatin käytännöllisesti katsoen koko yhtiön viljelyalustaksi. "Juurten paksuuteen liittyvät ongelmat kahden hehtaarin kurkkuviljelmällämme saivat meidät nopeuttamaan päätöstä", Hartman sanoo, "Kurkkukasvimme ovat jopa kasvaneet kookoksesta tehdyissä ruukuissa! Ruukku kuluu hitaasti juurten kasvaessa läpi".

Paitsi että näyttävät paremmilta, juuret myös kehittyvät helpommin ja paremmin kookoksessa kuin vuorivillassa. "Terveemmän juuriympäristön ansiosta kasvu on parempi ja ongelmia vähemmän. Seurauksena tästä hyllyaika pitenee, samoin väri ja maku", Hartman sanoo.

Hänen yhtiönsä pyrkii maksimoimaan laadun. Se on välttämätöntä, koska asiakas haluaa aina parasta laatua. Juurtuminen kookossubstraatissa on erinomaista, ja kun tähän vielä yhdistetään biologiset seurantamittaukset, Hartmanin laatuvaatimukset voidaan jopa ylittää. Paprikakasvien lehdet tuntuvat vahvoilta ja kääntyvät hieman ylöspäin. "Eikö tämä olekin juuri sitä, mitä jokainen viljelijä haluaa", hän sanoo.

Tägit :