Kaikki kasvualustat eivät ole käyttökelpoisia kiertojärjestelmälle. Tälle viljelymenetelmälle on omat erityiset ravinteensa, ja siihen on syynsä.

Mitä substraattia kiertojärjestelmässä pitäisi käyttää?

Tulvakastelujärjestelmiä ja tihkukastelujärjestelmää voidaan käyttää yhdessä substraatin kanssa. Useimmat kiertojärjestelmien ravinnejärjestelmät edellyttävät inertin substraatin käyttöä. Inertti substraatti on substraatti, joka ei ota ravinteita ravinneliuoksesta, eikä myöskään lisää niitä. Tämä ei tarkoita, etteikö se vaikuttaisi alustan pH-tasoon, vuorivilla on esimerkki inertistä alustasta, joka ei vaikuta EC-tasoon, mutta nostaa pH-tasoa. Ruukutusmultaseos ei ole inertti substraatti, sillä ruukutusmultaseokset sisältävät ravinteita, jotka – jos niitä on myös ravinneliuoksessa – voivat johtaa tiettyjen ainesosien liialliseen määrään.

Kookoksella on päinvastainen vaikutus, se ottaa tiettyjä ainesosia ravinneliuoksesta. Jos tämän substraatin kanssa käytetään kierrätettävää ravinnetta, se johtaa ravinnepuutokseen. Savi, perliitti ja vuorivilla ovat inerttejä substraatteja. Nämä substraatit eivät sisällä ravinteita eivätkä ne ota ravinteita ravinneliuoksesta.

Image
AQUA substrate, nutrients & additives

Vertailussa CANNA HYDRO ja CANNA AQUA

CANNA HYDRO on täydellinen ravinne, jota on käytetty menestyksellisesti kiertojärjestelmissä. Nyt käyttöön on otettu CANNA AQUA, ravinne, joka tarjoaa monia etuja kiertojärjestelmissä viljelyyn. CANNA AQUA -ravinteen pH ei tarvitse säätämistä kasvin kasvuvaiheessa, jos pH on alkuvaiheessa asetettu arvoon 5,2. pH pysyy välillä 5,2 ja 6,2. Sivulla 4 oleva kaavio esittää CANNA-yhtiön tutkimusosaston tekemien kattavien kokeiden vakuuttavat tulokset. Myös CANNA AQUA -valikoimassa on erityisravinnevalmiste, joka varmistaa, että lopputuotteeseen ei tule ravinnejäämiä kiertojärjestelmissä käytettäessä.

CANNA AQUA -RAVINTEET

Image
AQUA substrate, nutrients & additives

CANNA AQUA on kehitetty nimenomaisesti kiertojärjestelmille, sen koostumus mahdollistaa pH-tason pysymisen vakaana hyvinkin pitkiä aikoja. Lisäksi CANNA AQUA sisältää silikaattia, humus- ja fulvohappoja sekä leväuutteita, jotka lisäävät suorituskykyä entisestään. CANNA-ravinteilla on biotrooppinen vaikutus. Kasvin biologinen järjestelmä imee ne luonnollisesti, varmistaa parhaan mahdollisen tasapainon ja lisää kasvin solujen vastustuskykyä.

Aqua Vega

Kasvun alkuvaiheessa luodaan perusta rehevälle kukinnalle ja runsaalle sadolle. Terveelle ja vahvalle kasvulle ominaisia piirteitä ovat elinvoimaiset kasvupyrähdykset ja juurten voimakas kehittyminen. Aqua Vega on kehitetty täyttämään kasvin tarpeet täydellisesti. Ravinteiden ja veden täydellinen imeytyminen heti kasvun alusta lähtien on mahdollista, koska Aqua Vega sisältää suuret määrät heti imeytyviä, korkealaatuisia typpiainesosia, huippulaatuisia EDDHA-rautakelaatteja ja hivenaineita.

Aqua Flores

Kasvin rehevässä kukintavaiheessa on erittäin tärkeää, että kaikki tarvittavat ravinteet ovat heti saatavissa ja oikeina määrinä. Aqua Flores stimuloi hedelmien kasvua ja sisältää kaikki kukintavaiheessa välttämättömät ainesosat. Kasvi esim. tarvitsee kukintavaiheessa vähemmän typpeä. Sen sijaan kaliumin ja fosforin tarve on suurempi. Aqua Flores sisältää paljon näitä ainesosia, ja erityiset kelatoidut hivenaineet mahdollistavat välittömän imeytymisen, jolloin kukista tulee täydellisiä.

CANNA-LISÄAINEET

CANNA AQUA mahdollistaa sen, että viljelijä voi antaa nopeasti kasvaville kasveille kasvu- ja kukintavaiheissa tarkat määrät ravinteita. Muut CANNA-valmisteet, kuten RHIZOTONIC (esim. juurten kehittyminen, stressin laukeaminen), CANNAZYM (esim. terve juuriympäristö), PK13-14 (esim. kukinnan stimulointi) ja CANNABOOST (esim. aineenvaihdunnan stimulointi ja sokereiden tuotanto), antavat lisätukea kasvin eri kehitysvaiheissa. Näillä CANNA-valmisteilla kasvi voi optimaalisesti keskittyä kasvamiseen ja kukintaan, mikä takaa runsaat sadot.

Tägit :