TERRA

Terra InfoPaper

TERRA InfoPaperHaluatko tietää lisää CANNA TERRA -valmisteesta? Tästä infolehtisestä löydät kaiken haluamasi tiedon ruukutusmultaseoksessa viljelystä. Ruukutusmultaseoksessa viljely katsotaan yleisesti helpoimmaksi tavaksi viljellä kasveja.

Yleistä tietoa ruukutusmultaseoksista

Yleistä tietoa ruukutusmultaseoksista

Kaikki ruukutusmultaseokset eivät sovellu lyhyen viljelyjakson kasveille! Kolmen tärkeintä huomioon otettavaa tekijää ovat rakenne, esilannoitus ja pH. Hyvä esilannoitus ja pH ovat ensiarvoisen tärkeitä onnistuneen sadon takaamiseksi. Ruukutusmultaseos, vuorivilla ja kookos ovat kolme tärkeintä viljelyalustaa nopesti kasvaville kasveille. Ruukutusmultaseoksen suuri etu on sen vaivattomuus.

Ruukutusmullan sisältö

Ruukutusmullan sisältö

Ruukutusmultaseoksen rakenne määrää, kuinka paljon juurille on saatavissa vettä ja ilmaa. Ilma on tärkeä juurten hapensaannille ja juuriympäristön mikrobeille.

Korkean turpeen eri tyypit

Korkean turpeen eri tyypit

Korkeaa turvetta on useaa eri tyyppiä ja laatua. Turpeen ominaisuudet riippuvat mm. nostosyvyydestä ja -menetelmästä sekä turvealueen ilmasto-olosuhteista. Maannosprofiilia tarkasteltaessa voidaan löytää seuraavat tyypit:

CANNA TERRA -ravinteet ja ruukutusmultaseokset

CANNA TERRA -ravinteet ja ruukutusmultaseokset

Käyttöönottonsa jälkeen Terra Vega - ja Terra Flores -valmisteista on tullut maailmanlaajuisesti eniten käytettyjä ravinteita ruukutusmultaseoksessa viljeltäville lyhyen viljelyjakson kasveille sekä nopeasti kasvaville kasveille. CANNA TERRA -valmisteen koostumus on säädetty nimenomaisesti tämän tyyppisten kasvien tarpeisiin sopivaksi.

Ruukutusmultaseosten käyttö

Ruukutusmultaseosten käyttö

Turve on luonnostaan melko hapan (pH 3,5–4,5), joten pH:n nostamiseksi pitää lisätä kalkkia. Suoraan kaupan hyllystä otettu ruukutusmultaseos sisältää aina kalkkia. Lisättävän kalkin määrä riippuu turpeen koostumuksesta. Turvemulta esim. tarvitsee pH-tason nostamiseksi aina enemmän kalkkia kuin turvepehku.