Miksi BIOCANNA?

BIOCANNA-lannoitteet ovat 100-prosenttisesti orgaanisia ja kehitetty nimenomaan multaviljelyyn. BIOCANNA-lannoitteiden avulla viljeltyjä kasveja voi nimittää orgaanisiksi, kunhan ne on kasvatettu biologisesti ja kansainvälisten ohjeiden mukaisesti. CANNA suojaa tuotantoprosessia raakatuotannosta lopulliseen valmisteeseen, joten voit olla varma parhaasta tuloksesta.

BIOCANNA-ravinteet ovat kasvipohjaisia eivätkä sisällä jäämiä eläinperäisistä tuotteista. Merkittävin etu tästä on, että valmisteen koostumus on paljon paremmin säädetty kasvin tarpeisiin. Lisäetu on, että valmiste ei voi sisältää eläintautia aiheuttavia organismeja, kuten influenssaviruksia (esim. lintuinfluenssa), jotka voivat olla vahingollisia ihmisten terveydelle.

Laatu puhuu puolestaan!

Maanviljelyn historia

Maanviljely alkoi12 000 vuotta sitten, viimeisen jääkauden jälkeen. Ilmaston lämpenemisen ansiosta ihmiset saattoivat alkaa kasvattaa satoja ja pysytellä pitempiä aikoja yhdessä paikassa. Metsästykseen ja keräämiseen perustuva epävarma elämäntyyli voitiin jättää – syntyivät ensimmäiset sivilisaatiot (Syyria, Meksiko ja Kiina). Ihmiset selvästikin huomasivat, että kasvit kasvoivat paremmin, kun multaan lisättiin lannoitetta, mutta syytä siihen ei tiedetty. Tuolloin ei tiedetty mitään ravinteista.

Kokeellisen tutkimuksensa kautta Justus von Liebig pystyi vuonna 1838 osoittamaan ravitsemuksellisten osatekijöiden ja kasvin kasvun välisen yhteyden. Lopulta tämä johti lannoitteiden käyttöönottoon; todellinen vallankumous maataloudessa. NPK-ainesosien käyttö ja vaikutus toteutuivat vaihtelevalla menestyksellä. Typpeä (N) saatiin kivihiilitervasta. Fosforia (P) voitiin saada luista. Kaliumia (K) saatiin raaka-aineena Chilen ja Intian kaivoksista.

Nykyisin kaikki tietävät, että N, P ja K ovat maataloustuotannossa käytettävien lannoitteiden peruselementtejä.

Mitä on luonnonmukainen maataloustuotanto?

Lannoitteiden keksimisellä oli valtava vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Valitettavasti nykyaikaisella maataloustuotannolla on myös haittapuolensa, nimittäin maaperän laadun ja ympäristön tilan heikkeneminen. Tämä johti tyytymättömyyteen, joka puolestaan synnytti viime vuosisadalla kaksi uutta maatalouden suuntausta: luonnonmukaisen maataloustuotannon ja biodynaamisen viljelyn.

Luonnonmukaisella maataloustuotannolla pyritään tuotantoon, jossa käytetään kestäviä menetelmiä ja joka on sopusoinnussa luonnon kanssa. Tämän toteuttamiseksi ja ylläpitämiseksi luonnonmukainen maataloustuotanto tukeutuu kolmeen pääperiaatteeseen:

  1. Kemiallisia torjunta-aineita ei käytetä
  2. Kemiallisia lannoitteita ei käytetä
  3. Laaja biologinen monimuotoisuus

Näiden sääntöjen täytäntöönpanolla on saatu aikaan hyvärakenteinen luonnollisen kasvun ympäristö terveellisine mikrokasvistoineen.

BIOCANNA-valmisteiden käyttö tukee näitä periaatteita. Valitettavasti näin ei useinkaan voida sanoa ns. orgaanisten valmisteiden osalta. Tällaiset tuotteet ovat usein vain osaksi orgaanisia, BIOCANNA -valmisteet puolestaan ovat 100-prosenttisesti orgaanisia.

Luonnonmukainen kasvatus

Kasvi- tai eläinperäisiä lannoitteita kutsutaan orgaanisiksi lannoitteiksi. Orgaanisten lannoitteiden etu synteettisiin lannoitteisiin verrattuna on, että ne tuovat maaperään orgaanista ainesta, mikä parantaa maaperän rakennetta. Tämä on parempi ympäristölle, koska mineraaleja huuhtoutuu pois vähemmän ja vesi imeytyy paremmin. Terve maaperä, johon mineraalit imeytyvät ja sitoutuvat välittömästi, vaatii luonnonmukaisessa maataloustuotannossa paljon huomiota ja on tiiviissä yhteydessä luonnonmukaisen maataloustuotannon kolmen periaatteeen noudattamiseen.

Orgaaniset lannoitteet voivat silti yhä sisältää eläinperäisiä ainesosia – joita tiedostava luonnonmukaista kasvatusta harjoittava viljelijä haluaa välttää. BIOCANNA-ravinteet ovat kasvipohjaisia eivätkä sisällä jäämiä eläinperäisistä tuotteista. Merkittävin etu tästä on, että valmisteen koostumus on paljon paremmin säädetty kasvin tarpeisiin. Lisäetu on, että valmiste ei voi sisältää eläintautia aiheuttavia organismeja, kuten influenssaviruksia (esim. lintuinfluenssa), jotka voivat olla vahingollisia ihmisten terveydelle.